Skip to main content

Inrichtingseisen Belastingdienst & RDW

  • Minimaal twee zitplaatsen en een tafel. De tafel mag modulair zijn. Dit mag door middel van draaistoelen (zegt de belastingdienst, echter keurt de RDW geen enkele draaiplateau goed)
  • Er moet een bed aanwezig zijn. Let op het bed dient minimaal 110 bij 180 te zijn, ook twee bedden van 60 bij 180 is toegestaan.
    Keukenblok van minimaal 60 cm hoog. Er moet een kookgelegenheid aanwezig zijn, bovendien moet deze vast staan in de keuken. Maar dit mag ook door middel van een magnetron die gekoppeld is aan de stroomvoorziening van de camper. Tevens moet er een watervoorziening zijn, met spoelbak en ook een kraan.
  • Er moeten minimaal twee mogelijkheden zijn om de spullen op te bergen. Dit is een ruim begrip want een lade volstaat al en moet echter wel afgesloten kunnen worden.
  • Deze voorzieningen moeten ten slotte vast in de woonafdeling zijn bevestigd.
  • Afmetingen; De binnenmaten hebben een minimale hoogte van 130 cm met een lengte van 200 cm. Door middel van een hefdak kan er worden voldaan aan de aanvullende eisen van minste 170 cm over een lengte van ten minste 100 cm en een breedte van ten minste 90 cm.

Uiteraard kan je ook de eisen terug lezen op de site van de Belastingdienst of RDW.